Ons erfgoed

Een oude school in een nieuwe jas

Cornelis Vrijschool Erfgoedproject 

In het schooljaar 2019-2020 staat de Cornelis Vrijschool stil bij de geschiedenis van de school. In 2020 wordt de school ingrijpend verbouwd. Kinderen doen in het erfgoedproject ontdekkingen over de geschiedenis van de school en zijn stichters, Cornelis en Maarten Vrij. Op deze pagina houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwtjes.

In de klas: erfgoedproject

In de klassen zijn de kinderen aan de slag gegaan met de geschiedenis van de school en het gebouw. Samen met ‘Juf op Straat’ Jorie Wieriks, een imker, de architect van de nieuwe school en talloze anderen ontdekten de kinderen wat onze school zo bijzonder maakt. Bekijk de powerpoint-presentatie door Juf op straat.¬†

Vakantie, verhuizing en verbouwing

Op woensdag 12 februari 2020 is de laatste schooldag in ons vertrouwde schoolgebouw. Dan is er van donderdag 13 februari tot en met dinsdag 25 februari geen les. Na de voorjaarsvakantie, op woensdag 26 februari, trekken we in ons tijdelijke schoolgebouw aan de Pieter de Hoochstraat 78-80. De verbouwing op de Van de Veldestraat zal ook een groot deel van het schooljaar 2020-2021 in beslag nemen. Op de speciale pagina over de verbouwing vind je de planning van de vernieuwbouw.

Oproep

Verhalen gezocht – We zoeken voor het erfgoedproject nog verhalen die zich afspelen op de Cornelis Vrijschool. Oud-leerlingen die hun verhaal willen delen kunnen, liefst voor 29 februari 2020, hun anekdote mailen naar schoolkrant@cornelisvrij.nl.