Ouder- en kindadviseur

De ouder- en kindadviseur ondersteunt ouders bij opvoed- en opgroeivragen

Op elke school is voor ouders hulp en advies aanwezig als het gaat om opvoedvragen en opgroeikwesties.
Op de Cornelis Vrijschool is Kikki Sijm de ouder- en kindadviseur. Zij is elke week 8 uur beschikbaar voor leerlingen en ouders ter ondersteuning bij opvoed/opgroeivragen, en vragen over gezondheid en ontwikkeling van de kinderen. De ouder- en kindadviseur werkt altijd gezinsgericht en is deel van de zorgstructuur op school.

Mijn naam is Kikki Sijm en ik ben Ouder en Kind Adviseur (OKA) bij o.a. de Cornelis Vrijschool. Ik zal me hierbij even voorstellen. Ik werk met nog 10 collega OKA’s, 10 jeugdpsychologen en de JGZ in het Ouder- en kind team Zuid van Amsterdam. Na 14 jaar bij de Bascule (academische centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie) gewerkt te hebben, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging! Mijn werkervaring ligt vooral in de kinderpsychiatrie. Ik heb gewerkt als sociotherapeut op behandelgroepen en daarnaast ben ik ook werkzaam geweest als ouderbegeleider en pleegouderbegeleider bij een intensief therapeutisch behandelprogramma voor jonge pleegkinderen. Door dit werk ben ik bekend met opvoedondersteuning op allerlei gebieden.

U kunt bij mij terecht als u bv. een vraag heeft over uw kind m.b.t. opvoed- en ontwikkelingsvragen, maar ook voor beschikkingen in het kader van specialistische hulp en/of preventieve trainingen zoals faalangstreductie-, weerbaarheidstraining rots en water, SEMMI, competentietrainingen.  Voor ouders organiseren we vanuit het OKT de training ‘positief opvoeden’. Ik denk graag met u mee!

Mijn missie is dat ik als Ouder-en kindadviseur kan bijdragen aan betere hulp voor het kind, het gezin en daarmee hun toekomst zodat ieder kind gezond en veilig kan opgroeien.

Mijn contactgegevens zijn:
Kikki Sijm
Ouder- en Kind adviseur Team Zuid
Mail: k.sijm@oktamsterdam.nl
Tel: 06 4042 7505
Werkdagen: ma (vanaf 13.00-17.00), di, wo, do (9.00-17.00).
Op woensdagochtend heb ik spreekuur op de Cornelis Vrijschool. Loop gerust eens binnen vanaf 8.45 voor een vraag of voor het maken van een afspraak.

Op de website van de Ouder- en kindteams Amsterdam staat meer informatie en betrouwbare adviezen en opvoedtips.