📸 Schoolfotograaf

Schoolfotograaf
Maandag 20 en dinsdag 21 mei is de schoolfotograaf weer aanwezig. Hierbij wat tips over kleding en hoe het in zijn werk gaat.

Hierbij wat tips zodat jullie kind(eren) er straks goed en écht herkenbaar op staan:

• Het is handig om vooraf samen met je kind na te denken over de kleding en eventuele accessoires.

• Een effen shirt met spijkerbroek doet het altijd goed. Lekkere knalkleuren of een witte set zien we graag, maar opvallende opdrukken, ruiten en strepen doen het weer niet zo goed.

• Laat jullie kind gerust zijn of haar favoriete pet opzetten of een hoody aantrekken. We maken meerdere beelden per kind, dus zowel met als zonder accessoire. Een extra jasje of shawl kan ook leuk zijn. Dan kunnen we wat variëren; een foto mét en een foto zónder.

• Denk aan de schoenen. We fotograferen niet altijd ‘ten voeten uit’, maar als ‘t wel gebeurt, bijvoorbeeld bij de groepsfoto, ben je blij dat je kind een paar leuke schoenen aan heeft.

• Laat de jongens vooral met hún favoriete kapsel de deur uitgaan. Spikes of een kleurtje in de haren? Wij houden wel van gekkigheid! Mama’s opgelet; misschien hebben de meiden die ochtend een beetje extra hulp met hun haar nodig, dus zet de wekker maar ietsje eerder.

• Groepsfoto’s en de broer-zusfoto’s worden niet altijd op dezelfde dag gemaakt als de individuele portretten. Vraag het eventueel na bij de leerkracht of op de administratie.

• Voor kinderen die wat verlegen zijn kan het prettig zijn om een knuffeltje of iets anders vertrouwds mee te geven. Stem je het vooraf af met de leerkracht?

Maar bovenal: denk het samen uit en laat hen vooral aantrekken waar hij/zij zichzelf het stoerste/mooiste in vindt!

Het rooster van de dagen zullen we later met jullie delen.

meer nieuws

Activiteiten BSO Cornelis Vrij

Voor kinderen die naar de Cornelis Vrijschool gaan is een eigen buitenschoolse opvang: BSO Cornelis Vrij. Aanmelden voor losse dagen is vaak mogelijk. Hier vind je een voorbeeld van het activiteitenprogramma.

Informatieochtend

Een basisschool kiezen doe je niet zomaar. Tenslotte wil je zeker zijn dat je kind de komende acht jaar in goede handen is. We zien je daarom graag op een van onze informatieochtenden.

Even voorstellen: Maud Nelissen

Met ingang van het schooljaar 2022-23 is Maud Nelissen de directeur van de Cornelis Vrijschool. Ze stelt zich graag aan jullie voor.

De campagne is gesloten. Dank voor jouw steun!

De campagne “Draag ook bij aan de vernieuwde Cornelis Vrij!” is afgesloten. Veel dank aan allen die hebben gegeven voor het meubilair, de kasten, de groene speelplaats, de bijen en de theatergymzaal.  Samen doen we

Een feestelijke openingsweek

Op maandag 23 augustus starten we het schooljaar in het vernieuwde schoolgebouw feestelijk met alle kinderen en ouders! Natuurlijk is iedereen benieuwd naar het resultaat van de verbouwing! Daarom zijn er in de avond rondleidingen

De verbouwing

Vanwege de ingrijpende verbouwing van ons schoolgebouw aan de Van de Veldestraat zijn wij tot ca. juni 2021 te vinden aan de Pieter de Hoochstraat 78-80. Volg hier het nieuws van de bouwplaats.

Verloren en gevonden?

Gymspullen kwijt? Vest vergeten? De mand met gevonden voorwerpen bevindt zich op de vide links voor de deuren naar de kleedkamers.

Feestelijk weerzien

Op 18 januari 2020 organiseren we voor een oud-leerlingen een feestelijk weerzien.