Een feestelijke openingsweek

- Nieuws

Op maandag 23 augustus starten we het schooljaar in het vernieuwde schoolgebouw feestelijk met alle kinderen en ouders! Natuurlijk is iedereen benieuwd naar het resultaat van de verbouwing! Daarom zijn er in de avond rondleidingen per klas. Lees hier alle informatie over hoe we gaan starten en de coronamaatregelen. Belangrijke informatie dus! 

Beste ouders,

En dan is opeens de zomervakantie weer bijna voorbij en gaan we aankomende maandag beginnen met het nieuwe schooljaar. We kijken ernaar uit om alle kinderen en jullie weer te zien. Er is enorm veel gedaan. Het is misschien nog niet helemaal af als we maandag beginnen, maar we gaan de kinderen verwelkomen in een werkelijk prachtig pand!

Opening 23 augustus 8:30 uur 

Aankomende maandag worden alle kinderen gewoon om half 9 bij school verwacht. Iedereen, ouders en kinderen, blijven buiten wachten. Na een korte ceremonie gaan de kinderen per klas met de leerkracht naar binnen. De ouders blijven buiten zodat de kinderen in alle rust het gebouw in kunnen. Voor de ouders is er de mogelijkheid om buiten een kopje koffie te drinken en even bij te praten. Dit kan tot half 10. Let wel op de 1,5m afstand!

Kijkje in de school 

Om iedereen de gelegenheid te geven ons prachtige gebouw te bewonderen hebben we een mooi programma gemaakt. Op anderhalve meter afstand worden de ouders met een drankje ontvangen op het schoolplein. Vervolgens mogen jullie met je drankje een kijkje nemen in de school. Ook hierbij wordt de anderhalve meter afstand gehandhaafd (dus met niet teveel mensen tegelijk in een ruimte). We hanteren de volgende indeling:

  • Dinsdag 24 augustus 17:00-18:00 1/2 A
  • Dinsdag 24 augustus 18:15-19:15 1/2 B
  • Dinsdag 24 augustus 19:30 – 20:30 1/2 C
  • Woensdag 25 augustus 17:00 – 18:00 Groep 3
  • Woensdag 25 augustus 18:15-19:15 Groep 4
  • Woensdag 25 augustus 19:30- 20:30 Groep 5
  • Donderdag 26 augustus 17:00 – 18:00 Groep 6
  • Donderdag 26 augustus 18:15- 19:15 Groep 7
  • Donderdag 26 augustus 19:30- 20:30 Groep 8

Het informatiemoment wordt online verzorgd in de week van 6 september.

Schoolfoto 

Iedereen die in ons oude gebouw is geweest en al langer op school zit, kent de grote foto’s van alle kinderen die in het gebouw hingen. Deze zijn door de jaren heen gemaakt door Jimmy Nelson (ouder van een van onze oud-leerlingen). Hij is bereid om ook dit jaar weer zo’n foto te maken bij dit bijzondere moment. Dit zal dinsdag 24 augustus onder schooltijd gaan gebeuren. Meer informatie hierover volgt later.

Corona 

We hadden gehoopt nu te kunnen zeggen dat de coronamaatregelen voorbij waren. Dat is echter niet het geval. Vanuit het RIVM en het ministerie is aangegeven dat er voor het basisonderwijs nauwelijks aanpassingen zijn. Op vrijdag 20 augustus ontvangen jullie het protocol.

meer nieuws

Activiteiten BSO Cornelis Vrij

Voor kinderen die naar de Cornelis Vrijschool gaan is een eigen buitenschoolse opvang: BSO Cornelis Vrij. Aanmelden voor losse dagen is vaak mogelijk. Hier vind je een voorbeeld van het activiteitenprogramma.

Informatieochtend

Een basisschool kiezen doe je niet zomaar. Tenslotte wil je zeker zijn dat je kind de komende acht jaar in goede handen is. We zien je daarom graag op een van onze informatieochtenden.

Even voorstellen: Maud Nelissen

Met ingang van het schooljaar 2022-23 is Maud Nelissen de directeur van de Cornelis Vrijschool. Ze stelt zich graag aan jullie voor.

De campagne is gesloten. Dank voor jouw steun!

De campagne “Draag ook bij aan de vernieuwde Cornelis Vrij!” is afgesloten. Veel dank aan allen die hebben gegeven voor het meubilair, de kasten, de groene speelplaats, de bijen en de theatergymzaal.  Samen doen we

Een feestelijke openingsweek

Op maandag 23 augustus starten we het schooljaar in het vernieuwde schoolgebouw feestelijk met alle kinderen en ouders! Natuurlijk is iedereen benieuwd naar het resultaat van de verbouwing! Daarom zijn er in de avond rondleidingen

De verbouwing

Vanwege de ingrijpende verbouwing van ons schoolgebouw aan de Van de Veldestraat zijn wij tot ca. juni 2021 te vinden aan de Pieter de Hoochstraat 78-80. Volg hier het nieuws van de bouwplaats.

Verloren en gevonden?

Gymspullen kwijt? Vest vergeten? De mand met gevonden voorwerpen bevindt zich op de vide links voor de deuren naar de kleedkamers.

Feestelijk weerzien

Op 18 januari 2020 organiseren we voor een oud-leerlingen een feestelijk weerzien.